Waar vandaan: Advies > Culinair

Vragen over wijn. Côtes du Rhône

Zijn de wijnen van de (midden Rhône ) st josephtournon & crozes-hermitage van jaren 2006 & 2007 goede jaren,?

Alsook deze van bourgogne rond of van mercurey & givry voor de rode wijnen en van macon voor de witte wijnen van de jaren 2006 & 2007 en ook voor de beaujolais wijnen van dezelfde jaargangen ?

Let wel op: de meeste wijnen van die jaargangen zijn nog niet gebotteld.

-Crozes-Hermirtage en Saint-Joseph heb je in wit en rood.

Rood : syrah-wijn: Voorlopig kan ik u nog geen oordeelkundig antwoord geven op deze vraag, want er zijn nog geen rode wijnen beschikbaar uit deze regio. In het algemeen wordt 2006 beschouwd als een uitstekend jaar. Er zijn mooie zuren en rijpe tannines of bewaarwijnen. De rode worden gemerkt als uitzonderlijke bewaarwijnen. Er is echter wel één klein minpuntje: de wijnen zijn vrij heterogeen m.a.w.: proeven is de boodschap!

Wat het jaar 2007 betreft zijn de tannines rijper wat dan resulteert in meer rijpere aroma's (confit en karamel). Dit betekent daarom niet meer bewaarpotentieel, maar wel wijnen met fijne structuur en finesse.

Wit : in deze regio's staat voor : roussanne-marsanne :

De wijnen van het jaar 2006 hebben volgende kenmerken: heel aromatisch, bloemen, mooie concentratie en mooie bewaarmogelijkheden. We merken wel op dat alles afhankelijk is van de wijnbouwer. Proeven is ook hier de boodschap!

Voor het jaar 2007 hebben de wijnen bijna volledige rijpheid , een mooie zuur/zoet balans,ze zijn minder geconcentreerd en gestructureerd en hebben mooie frisse zuren.

Maconnais,wit

De Maconnais wit uit het jaar 2006 is vooral te drinken in zijn jeugd. Het is m.a.w. geen bewaarwijn. Er zijn te weinig zuren. We kunnen deze wijn omschrijven als wijn van het zachte type

De Maconnais van 2007 is meer atypisch, dient zich rijper aan maar het lijkt een heel heterogeen jaar te zijn. Er is zeker geen bewaarpotentieel wat deze wijn betreft.

Mercurey en Givry, ook maconnais maar rood

Deze wijn van het jaar 2006 is een heel elegante wijn om te drinken. Het heeft geen goed bewaarpotentieel. Snel opdrinken is de boodschap!

De Mercurey en Givry van 2007 is zeer moeilijk te beoordelen. Het is nog veel te vroeg.....

Beaujolais :

De eerste bevindingen van de Beaujolais jaar 2006 zijn hoopgevend. De wijn heeft een mooie diepe kleur, een stevige materie, fijne zuren en kan goed bewaard worden

Ze heeft een complexe en fruitige geur en is een mooie wijn. Bewaring eerder de Crus: Brouilly-Côtes-de-Brouilly, Moulin-a-Vent,Chénas

De Beaujolais van het jaar 2007 diende zich aan als een uitzonderlijk jaar in juli maar de natuur heeft anders beslist en zorgde voor fruitige elegante, snelle drinkwijn met weinig zuren. Deze wijn heeft m.a.w. geen bewaarpotentieel


Meer vragen & advies >> Archief.Vitelma :


E-mail deze pagina | Afdrukken | In favorieten opslaan In favorieten opslaan | Share/Bookmark

Je mening is belangrijk! Was deze pagina nuttig?Een vraag of een probleem op SeniorenNet?
Kijk dan in het Helpcentrum (klik hier). Als je het daar niet kan vinden, helpen we je via e-mail op support@seniorennet.nl.

Zoek binnen SeniorenNet:

Untitled Document

Poll

U heeft voor internet het liefste: