Waar vandaan: Advies > Culinair

Kan u mij een recept geven voor een taart met amandelen in poeder.

Dit is een lekker recept van een taart waar peren in verwerkt worden en amandelen.

Bourdaloue taart

Ingrediënten :

Voor het zanddeeg :

· 100 boter

· 80 g bloemsuiker

· een mespunt vanillepulp

· een snuifje zout

· 200 g gezeefde bloem

· 40 g amandelpoeder

· 40 g bloemsuiker

Voor de amandelroom :

· 100 ml melk

· 100 g amandelpoeder

· 100 g boter

· 100 g suiker

· 2 eierdooiers

· 1 eetlepel maïszetmeel

· een snuifje zout

· 6 rijpe peren.

Bereiding :

· Maak eerst het zanddeeg. Meng met de vingertoppen 100 g boter, 40 g bloemsuiker, 2 eierdooiers, de vanille en een snuifje zout. Voeg dan de bloem, het amandelpoeder en 40 g bloemsuiker toe. Meng het deeg voorzichtig zonder veel te kneden. Laat 2 uur rusten.

· Rol het deeg uit en plaats het in een taartvorm. Druk zachtjes aan en rol de randen af met een deegrol. Vul het deeg op met een valse vulling. Schuif gedurende een half uur in de oven van 170° graden. Laat het deeg niet kleuren. Laat de taart vervolgens afkoelen.

· Meng alle ingrediënten voor de amandelcrème en laat twee uur rusten in de koelkast.

· Bedek de bodem van de taart met de amandelcrème.

· Schil de rijpe peren en snijd ze in de lengte in vier of in acht. Onrijpe peren kunnen in deze taart ook gebruikt worden maar ze moeten dan eerst wel even worden gepocheerd in een siroop met vanille en kaneel.

· Schik de perenstukken op een artistieke wijze bovenop de room. Druk ze lichtjes in het beslag.

· Bak de taart gedurende een half uur in een oven van 185 graden tot de amandelroom is opgesteven en de bereiding een goudbruin kleurtje heeft gekregen. Serveer deze heerlijke taart op kamertemperatuur.

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :