Waar vandaan: Advies > Culinair

Graag het recept om kroketjes mooi krokant te maken.

Wanneer ik kroketten maak pureer ik de aardappelen en doe er een klein stukje boter bij ook peper zout en nootmuskaat. Wanneer de puree wat is afgekoeld doe ik er 1 eigeel bij.

Vervolgens rol ik ze in losgeklopt eiwit en paneermeel. Bij het bakken breken de kroketten op een bepaald moment open, waarom?

Heb ook al geprobeerd om ze nog eens in bloem te wentelen, ook dit helpt niet.

Ik gebruik frituurolie om de kroketten in te bakken.

De gevolgde werkwijze lijkt ons correct te zijn, maar hieronder kun je nog enkele extra tips terugvinden:

- Zorg er voor dat de aardappelen niet te lang koken. Juist gaar is voldoende.

- Gebruik bloemige aardappelen

- Voeg de dooiers toe als de aardappelen nog warm zijn.

- Gebruik geen elektrische kloppers

- Vorm de kroketten als ze nog warm zijn.

- Rol de kroketten eerst door bloem.

- Paneer ze als ze goed afgekoeld zijn.

- Laat de kroketten een tijdlang rusten vooraleer ze af te bakken.

- Bak niet te veel kroketten tegelijk.

- De frituur moet minsten een temperatuur hebben van 180°C.

Lees hier meer over het maken van kroketten :

http://blog.seniorennet.be/keukenweetjes/archief.php?ID=14


Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :