Waar vandaan: Advies > Culinair

Kan je garnaalkroketten zelf maken , die merkelijk beter van kwaliteit zijn dan gekochte. Wat is een goed recept?

Garnaalkroketten

Ingrediënten :

· 200 g grijze garnalen

· 3 dl melk

· 60 à 70 g roux

· 0,5 dl room

· 1 eierdooier

· 2 eetlepels kreeftenbisque (uit blik)

· 2 citroenen

· peterselie

· 50 g gemalen kaas

· peper en zout , muskaat

Bereiding :

· Bereid een bechamelsaus van de roux en de melk, kruid met muskaatnoot, peper en zout , voeg de kreeftenbisque toe en laat goed inkoken.

· Voeg de kaas toe, het mengsel van eierdooiers met room en de garnalen. Niet meer laten koken, wel goed opwarmen.

· Giet op een geoliede plaat en laat gedurende enkele uren opstijven in de koelkast.

· Vorm kroketten van ongeveer 60 g per stuk.

· Paneer op z’n Engels, rol eerst de kroketten in bloem , haal nadien door het eiwit (geklopt eiwit met een scheut olie, peper en zout). Rol door de paneermeel. Zorg dat er geen gaatjes in de korst ontstaan.

· Bak in frituurolie van 180°C.

· Serveer met gefruite peterselie en partjes citroen.

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :