Waar vandaan: Advies > Culinair

Hoe bakt men rozijnenbrood op grootmoeders wijze, het was met goede boter en eieren ?

ROZIJNENBROOD

Ingrediënten

- 500 g tarwebloem

- 30 g gist

- ¼ l lauwwarme melk

- 100 g braadmargarine

- 1 ei

- ¼ tl zout

- 125 g rozijnen

- lauwwarme melk om te bestrijken

Bereiding:

- Giet de bloem in een kom en maak een kuiltje in het midden.

- Brokkel de gist in het kuiltje met 1 tl suiker, 5 el lauwwarme melk en wat bloem en roer tot een papje.

- Bedek de kom met een doek en laat het 20 minuten rusten.

- Voeg de rest van de suiker, de melk, de klontjes braadmargarine, ei en zout bij het papje

- Kneed alle ingrediënten in ca 10 minuten tot een glad deeg

- Het deeg goed doorslaan tot er luchtbellen in ontstaan.

- Was de rozijnen en droog ze zorgvuldig, voeg deze met een deegsteker door het deeg

- Vorm een brood en leg het in een ingevette vorm.

- Zet het broodblik op een brede, platte pan met heet water.

- Dek af met doek en plastic folie en ca 30 minuten laten rijzen.

- Voorverwarm de oven op 200°C

- Smeer het rozijnenbrood in met lauwwarme melk en bak af in ca 40 minuten.

- Laat afkoelen op een rooster.


Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :