Waar vandaan: Advies > Culinair

Hoe bakt men rozijnenbrood op grootmoeders wijze, het was met goede boter en eieren ?

ROZIJNENBROOD

Ingrediënten

- 500 g tarwebloem

- 30 g gist

- ¼ l lauwwarme melk

- 100 g braadmargarine

- 1 ei

- ¼ tl zout

- 125 g rozijnen

- lauwwarme melk om te bestrijken

Bereiding:

- Giet de bloem in een kom en maak een kuiltje in het midden.

- Brokkel de gist in het kuiltje met 1 tl suiker, 5 el lauwwarme melk en wat bloem en roer tot een papje.

- Bedek de kom met een doek en laat het 20 minuten rusten.

- Voeg de rest van de suiker, de melk, de klontjes braadmargarine, ei en zout bij het papje

- Kneed alle ingrediënten in ca 10 minuten tot een glad deeg

- Het deeg goed doorslaan tot er luchtbellen in ontstaan.

- Was de rozijnen en droog ze zorgvuldig, voeg deze met een deegsteker door het deeg

- Vorm een brood en leg het in een ingevette vorm.

- Zet het broodblik op een brede, platte pan met heet water.

- Dek af met doek en plastic folie en ca 30 minuten laten rijzen.

- Voorverwarm de oven op 200°C

- Smeer het rozijnenbrood in met lauwwarme melk en bak af in ca 40 minuten.

- Laat afkoelen op een rooster.


Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :


E-mail deze pagina | Afdrukken | In favorieten opslaan In favorieten opslaan | Share/Bookmark

Je mening is belangrijk! Was deze pagina nuttig?



Een vraag of een probleem op SeniorenNet?
Kijk dan in het Helpcentrum (klik hier). Als je het daar niet kan vinden, helpen we je via e-mail op support@seniorennet.nl.

Zoek binnen SeniorenNet:

Untitled Document

Poll

Ken je iemand persoonlijk die doof of slechthorend is?