Waar vandaan: Advies > Culinair

Zou u me kunnen vertellen hoe ik best een duifje rosé kan bakken ?

Het mag ook een recept zijn bv duif Clamart of een ander recept.

Het rosé houden van vlees is gerelateerd aan de bak- of braadtijd (ongeveer 20 tot 25 minuten). Laat een tiental minuten rusten op een warme plaats vooral eer ze aan te snijden.

Een ander mogelijkheid is om de borststukjes apart te bakken en de pootjes te stoven.

De gebraden pootjes zijn dikwijls zeer taai en worden dan niet opgegeten. Op onderstaande manier verkrijgt men een lekker pootje, lekkere jus en rosé duivenvlees.

Bereiding:

Stap 1: bereiding van de saus:

maak een bouillon van de karkas:

• Haal de borststukken van de duifjes. Snijd de pootjes bij tot ze een mooi uitzicht hebben. Bovenstaande kan gedaan worden door de poelier.

• Hak de karkassen in grove stukken.

• Sauteer de karkassen samen met wortel en ui, bevochtigen met water, en laat koken tot een basisjus. Doorzeef de saus en werk af met klontjes koude braadmargarine.

Stap 2: bereiding van de duivenboutjes en - borst

• Kruid de boutjes met peper en zout, laat zachtjes bakken (liefst in eendenvet) en overgiet regelmatig met water, laten stoven tot ze goed gaar zijn en droog gekookt. Dit duurt soms meer dan een uur!

• Kook de erwtjes apart gaar en werk af met gesnipperde ui en boter (Clamart).

• Kruid en bak de duivenborstjes (na vijf, hoogstens tien minuutjes zijn ze gaar).

• Snijd de borstjes in plakjes, overgiet met de jus, de pootjes en de erwtjes er bij serveren.


Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :