Waar vandaan: Advies > Culinair

Hoe moet ik een roggevleugel pocheren ?

Maak een kookvocht met water, een scheut azijn, peper en zout en een laurierblad.

Laat dit een vijftal minuten trekken.

Voeg eventueel nog andere groenten aan toe zoals selder en uien.

Knip eventueel de dunne randen van de rogvleugels. Leg ze in het kokende vocht en laat ze net onder het kookpunt verder gaar worden. Dit gaat vrij snel (slechts enkele minuten). Hoe weet je of de roggevleugel gaar is? Als het ringvormig stukje been aan de dikke kant van de rogvleugel gemakkelijk loskomt.

Laat even uitlekken boven een doek vooraleer te serveren.

Is zeer lekker met gebruinde boter en kappertjes of met Hollandse saus.

Smakelijk!


Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :


E-mail deze pagina | Afdrukken | In favorieten opslaan In favorieten opslaan | Share/Bookmark

Je mening is belangrijk! Was deze pagina nuttig?



Een vraag of een probleem op SeniorenNet?
Kijk dan in het Helpcentrum (klik hier). Als je het daar niet kan vinden, helpen we je via e-mail op support@seniorennet.nl.

Zoek binnen SeniorenNet:

Untitled Document

Poll

Ken je iemand persoonlijk die doof of slechthorend is?