Waar vandaan: Gezond Leven > Dossier Het krachtigste uit de natuur > Energie > Bronnen - vitaminen
Wat zijn de bronnen van de verschillende vitaminen?
Vitamine |
Bron |
---|---|
A | Geel of oranje fruit en groenten, groene bladgroenten, lever, zuivel. |
B1of thiamine | Gist, tarwe, hele granen, lever. |
B2 of riboflavine | Gist, hele granen, groene bladgroenten, verwerkte vleesresten, melk en eieren. |
B3 of niacine | Vlees, gevogelte, vis, verrijkte graanproducten, pinda’s, aardappelen, zuivelproducten, eieren. |
B5 of pantotheenzuur | Mager vlees, hele granen, peulvruchten, groenten en fruit. |
B6 of pyridoxine | Vis, gevogelte, mager vlees, bananen, gedroogde pruimen, gedroogde bonen, hele granen, avocado’s. |
B8 of biotine | Granen en graanproducten, gist, lever, peulvruchten. |
B11 of foliumzuur | Groene bladgroenten, verwerkte vleesresten, gedroogde erwten, bonen. |
B12 | Vlees, schaal- en schelpdieren, melkproducten. |
C | Citrusvruchten, bessen, groenten, vooral aardappelen en pepers. |
D | Zonlicht, vis, eieren, boter, verrijkte margarine en zuivelproducten. |
E | Verrijkte graanproducten en meergranen producten, noten, tarwekiemen, plantaardige olie, groene bladgroenten. |
K | Groene bladgroenten, fruit, zuivelproducten en graanproducten. |
Bron: Vitanza HQ
Auteur: Dr. ir. Eric De Maerteleire
Dossier het krachtigste uit de natuur
Lees verder in dit hoofdstuk
Andere gezond leven
Andere hoofdstukken