Wat zijn de bronnen van de verschillende vitaminen?

Waar vandaan: Gezond Leven > Dossier Het krachtigste uit de natuur > Energie > Bronnen - vitaminen

Wat zijn de bronnen van de verschillende vitaminen?

Vitamine
Bron
A Geel of oranje fruit en groenten, groene bladgroenten, lever, zuivel.
B1of thiamine Gist, tarwe, hele granen, lever.
B2 of riboflavine Gist, hele granen, groene bladgroenten, verwerkte vleesresten, melk en eieren.
B3 of niacine Vlees, gevogelte, vis, verrijkte graanproducten, pinda’s, aardappelen, zuivelproducten, eieren.
B5 of pantotheenzuur Mager vlees, hele granen, peulvruchten, groenten en fruit.
B6 of pyridoxine Vis, gevogelte, mager vlees, bananen, gedroogde pruimen, gedroogde bonen, hele granen, avocado’s.
B8 of biotine Granen en graanproducten, gist, lever, peulvruchten.
B11 of foliumzuur Groene bladgroenten, verwerkte vleesresten, gedroogde erwten, bonen.
B12 Vlees, schaal- en schelpdieren, melkproducten.
C Citrusvruchten, bessen, groenten, vooral aardappelen en pepers.
D Zonlicht, vis, eieren, boter, verrijkte margarine en zuivelproducten.
E Verrijkte graanproducten en meergranen producten, noten, tarwekiemen, plantaardige olie, groene bladgroenten.
K Groene bladgroenten, fruit, zuivelproducten en graanproducten.

 

Bron: Vitanza HQ

Auteur: Dr. ir. Eric De Maerteleire