Wat is resveratrol?

Waar vandaan: Gezond Leven > Dossier Het krachtigste uit de natuur > Cardio > Wat is resveratrol?

Wat is resveratrol?

Resveratrol is een natuurlijke verbinding die in planten ontstaat als reactie op schimmelinfecties, beschadiging, stress en UV-straling. Ze wordt beschouwd als een onderdeel van hun natuurlijk "afweermechanisme", om hun delicate weefsels te beschermen tegen ziekten en aandoeningen.

Resveratrol zit in wijnstokken, waarbij de hoogste concentratie terug te vinden is in de druivenschil. Verder wordt deze stof aangetroffen in frambozen, moerbeibessen, pinda’s en andere planten.

Dossier Vitaliteit - Druiven

Rode wijn, gemaakt van druiven, bevat veel resveratrol. Het matig drinken van rode wijn, of één à twee glaasjes per dag, is geassocieerd met een reductie van mortaliteit van 24-31%.

Resveratrol komt in mindere mate voor in de druiven die gebruikt worden voor rosé wijn en witte wijn.

 

Bron: Vitanza HQ

Auteur: Dr. ir. Eric De Maerteleire