Welke gezondheidsvoordelen bieden OPC’s?

Waar vandaan: Gezond Leven > Dossier Het krachtigste uit de natuur > Cardio > Gezondheidsvoordelen van OPC's

Welke gezondheidsvoordelen bieden OPC’s?

Cardiovasculaire aandoeningen
Het extract van pijnboomschors bestaat uit verschillende complexe verbindingen en wordt gebruikt voor diverse therapeutische doeleinden, ondermeer om cardiovasculaire ziekten te voorkomen.

De procyanidine verbindingen in pijnboomschors extract zijn nuttig bij de behandeling van vasculaire storingen.

Onderzoeken met mensen tonen een antioxidatief mechanisme aan zoals bij lipiden-peroxidatie van LDL-cholesterol, en een verhoogde capaciteit om vrije radicalen te vangen, na opname van pijnboomschors extracten met OPC’s. OPC’s blijken een affiniteit te hebben voor vasculair weefsel. OPC’s remmen verschillende enzymen af die betrokken zijn bij de degradatie van collageen. Proanthocyanidines vertonen een endotheel-afhankelijke relaxerende (EDR) werking in bloedvaten door de productie van stikstofmonoxide te verhogen en de aanmaak van de vasculaire endotheel-groeifactor te stimuleren.

Dossier VitaliteitEuropese studies hebben aangetoond dat procyanidines nuttig zijn voor het behandelen van storingen in de bloedvaten, zoals zwakke haarvaten en een slechte circulatie (flebitis, veneuze insufficiëntie, vitrinebenen).
Bepaalde bestanddelen zetten zich vast op de wanden van de haarvaten, waardoor deze minder snel zullen stuk gaan tijdens het verouderingsproces. Tijdens een Europees onderzoek stelden onderzoekers vast dat een behandeling met het extract van pijnboomschors snel kan helpen bij een slechte bloedcirculatie die chronisch van aard is. Pijnboomschors extract bleek ook nuttig voor de behandeling van oedeem. Pijnboomschors extract kan bovendien gebruikt worden voor het verlagen van de bloeddruk bij mensen met hypertensie.

Respiratoire aandoeningen
Pijnboomschors extract is nuttig gebleken bij de behandeling van diverse respiratoire aandoeningen waaronder astma, emfyseem, allergieën en sinusitis. Pijnboomschors extract helpt om de productie van histamine in het lichaam af te remmen, wat de gevoeligheid voor pollen en voedselallergieën doet afnemen, terwijl de allergische symptomen verminderen.

 

Bron: Vitanza HQ

Auteur: Dr. ir. Eric De Maerteleire

E-mail deze pagina | Afdrukken | In favorieten opslaan In favorieten opslaan | Share/Bookmark

Je mening is belangrijk! Was deze pagina nuttig?Een vraag of een probleem op SeniorenNet?
Kijk dan in het Helpcentrum (klik hier). Als je het daar niet kan vinden, helpen we je via e-mail op support@seniorennet.nl.

Zoek binnen SeniorenNet:

Untitled Document

Poll

U heeft voor internet het liefste: