Wat zijn de bronnen van de verschillende mineralen?

Waar vandaan: Gezond Leven > Dossier Het krachtigste uit de natuur > Energie > Bronnen - mineralen

Wat zijn de bronnen van de verschillende mineralen?

Mineraal
Bron
Calcium (Ca) Melk, melkproducten, kaas, groenten, noten en peulvruchten.
Magnesium (Mg) Chlorofyl (groene pigment van planten), noten, brood, graanproducten, kaas, vlees, vis, peulvruchten, aardappelen, chocolade, cacao en melk.
Chroom (Cr) Groenten, fruit, vlees, vis, volkoren, melkproducten en vetten.
Ijzer (Fe) Vlees, vis, gevogelte, broccoli, bloemkool, pompoen, tomaten en citrusvruchten.
Jodium (I) Zeevis, schaal- en schelpdieren, vlees, brood.
Koper (Cu) Aardappelen, volkoren producten, fruit, vlees, vis, ei, groenten, chocolade, koffie en thee.
Mangaan (Mn) Graan, groenten, fruit en thee.
Molybdeen  (Mo) Peulvruchten, brood, granen en orgaanvlees.
Selenium (Se) Volkoren producten, vlees, ei, melkproducten, groenten en aardappelen.
Zink (Zn) Vlees, vis, ei, volkoren producten, melkproducten en noten.

 

Bron: Vitanza HQ

Auteur: Dr. ir. Eric De Maerteleire