Kan men genezen van diabetes type 2?

Waar vandaan: Gezond Leven > Dossier Het krachtigste uit de natuur > Diabetes > Diabetes type 2

Kan men genezen van diabetes type 2?

Echt genezen kan een diabetespatiënt niet maar het is wel mogelijk symptoomvrij te leven.

De termijngevolgen van patiënten die hun levenswijze niet zo strikt nemen, vertaalt zich in verschillende ziektebeelden en in een kostenexplosie voor de ziekenfondsen.

Diabetici hebben een moeilijke en trage wondgenezing. De bloedcirculatie in de kleine bloedvaten verloopt minder vlot waardoor de elasticiteit van deze vaten afneemt. Het gevolg is ook dat toxines niet meer verwijderd kunnen worden. Kwetsuren bij diabetes zijn dus gevaarlijk. Zij hebben immers een verhoogd risico op weefselschade die tot amputaties kan leiden.

Slecht genezende wonden geven meer kans op chronische ontstekingen. Dit zou ook het risico op prostaatkanker verhogen. Mannen met verhoogde PSA-waarden doen er goed aan vetarm te eten en grote hoeveelheden groenten en fruit op het menu te zetten. Tomaten, waterkers, broccoli, druiven en curcumine zijn ondermeer aan te bevelen.

De ogen zijn eveneens een gevoelig zintuig. Blindheid kan een gevolg zijn.

Diabetici riskeren ook te moeten afrekenen met nierdialyse of zenuwschade.

Een aanhoudende hoge bloedsuikerspiegel zal het vaatstelsel aantasten en ernstige ziekten, zoals arteriosclerose en retinale bloedingen veroorzaken.

Diabetici die hun bloedglucose niet goed controleren, zouden volgens wetenschappers 65 procent meer kans hebben om Alzheimerpatiënt te worden. Men vermoedt dat het te hoge suikergehalte in het bloed en in de hersenen de neuronen (de hersencellen) beschadigen.
Ter preventie van Alzheimer zijn curcumine en groene thee aanraders. Zij kunnen immers de vorming van het beta-amyloid in de hersenen afremmen (in een vroeg stadium zelfs doen omkeren).

 

Bron: Vitanza HQ

Auteur: Dr. ir. Eric De Maerteleire