Wat zijn (citrus-)bioflavonoïden en welke rol spelen zij?

Waar vandaan: Gezond Leven > Dossier Het krachtigste uit de natuur > Energie > Wat zijn (citrus-)bioflavonoïden?

Wat zijn (citrus-)bioflavonoïden en welke rol spelen zij?

Citrus-bioflavonoïden zijn zeer krachtige antioxidanten, terug te vinden in hoofdzakelijk citrusvruchten, maar ook in aardappelen, fruit, uien en boekweit. Door het koken en bewerken van voeding verdwijnen ze jammer genoeg voor 50 à 90% uit onze voeding.

In België zijn geen normen gestelde voor Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid. Wel kunnen we stellen dat er een algemeen tekort is in het Westen.

Bioflavonoïden houden de wand van de bloedvaten soepel en verbeteren de permeabiliteit van de vaatwanden. Ze zijn dus actief tegen ziekten als flebitis en variceuze aders. Dat is ook de reden waarom ze, bij voldoende opname, aanleiding geven tot minder neusbloedingen en minder blauwe plekken bij kneuzingen.

Verschillende studies wijzen op het effect van bioflavonoïden voor het bestrijden van hemmorrhoïden of aambeien.
Ze versterken bovendien de werking van vitamine C in het lichaam.

Dossier Vitaliteit - Citrusboom

 

Citrus-bioflavonoïden hebben een duidelijke antibacteriële, antivirale en anti-inflammatoire werking en blijken ook over antiallergische eigenschappen te beschikken.

Omwille van het sterke antioxidatieve kenmerk zijn ze actief bij het bestrijden van vrije radicalen en helpen zij het ontstaan van degeneratieve ziekten tegen te gaan. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat bioflavonoïden werken in gunstige zin bij ziekten als kanker, hart- en vaatziekten (cholesterolverlagend), diabetes en allergieën.

 

 

Bron: Vitanza HQ

Auteur: Dr. ir. Eric De Maerteleire

E-mail deze pagina | Afdrukken | In favorieten opslaan In favorieten opslaan | Share/Bookmark

Je mening is belangrijk! Was deze pagina nuttig?Een vraag of een probleem op SeniorenNet?
Kijk dan in het Helpcentrum (klik hier). Als je het daar niet kan vinden, helpen we je via e-mail op support@seniorennet.nl.

Zoek binnen SeniorenNet:

Untitled Document

Poll

U heeft voor internet het liefste: