Waar vandaan: Wonen en zorg > Thuiszorg & thuisverpleging > Zorgen aan huis

Overzicht van zorgen die aan huis verstrekt worden

Alle verpleegkundige verzorgingen worden aan huis toegediend, zowel in een acute, chronische, terminale als palliatieve fase van het ziek zijn. Een beknopt overzicht: inspuitingen, wondverzorging, lavementen, sondevoeding,…

De beste zorgen het hele jaar door
De verpleegkundigen van het Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen zijn stuk voor stuk verpleegkundigen met een uitgesproken interesse en ervaring in de thuisverpleging. Iedereen volgt permanente bijscholing om ervoor te zorgen dat u de beste en meest effectieve verpleegkundige verzorgingen krijgt. Een kort overzicht van de zorgen die in de thuisomgeving plaatsvinden:

 1. Aanbrengen zalf of ander product
 2. bandages compressietherapie
 3. Blaasspoeling
 4. Bloedafname
 5. Complexe wondzorg stoma
 6. Dagelijks klaarzetten of toedienen medicatie
 7. Eenvoudige wondzorg
 8. Glycemie prikken capillair
 9. Inspuiting
 10. Toedienen insuline
 11. Lavement
 12. Lavement colon irrigatie
 13. Maagsonde
 14. Nemen van een bloeddruk
 15. Niet-postoperatieve oogdruppel
 16. Oogverzorging postoperatief
 17. Plaatsen heparineslot
 18. Sondage
 19. Sondevoeding
 20. Specifieke wondzorg
 21. Toilet
 22. Vaginale irrigatie
 23. Verwijderen van faecalomen
 24. Wekelijks klaarzetten van medicatie
Voor bijna alle verpleegkundige zorgen, hebt u een medisch voorschrift nodig van uw huisarts of specialist-geneesheer. In de thuisverpleging kan onmiddellijke inzet gegarandeerd worden en is de problematiek van wachtlijsten onbestaande. U kunt onder meer het Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen 24u op 24 en 7 dagen op 7 bereiken.

Betalen via uw ziekenfonds
De verpleegkundige verzorgingen, zoals hierboven opgesomd, worden rechtstreeks verrekend met uw ziekenfonds indien u verzekerd bent voor alle risico’s. Niet-erkende en dus niet-terugbetaalde verzorgingen worden op vraag van uw huisarts toegediend. Het gaat hier bijvoorbeeld om bloedafname, bloeddruk meten, toezicht op medicatiegebruik,enz. Indien deze verzorgingen gebeuren tijdens een apart bezoek worden deze rechtstreeks betaald aan uw verpleegkundige.

Uw arts als contactpersoon
Communicatie en overleg met uw arts zijn belangrijk. Precies daarom wordt op geregelde tijdstippen informatie doorgegeven aan uw arts. Zo blijft uw arts op de hoogte van uw situatie. Bovendien worden alle belangrijke vragen vooraf door de thuisverpleegkundige samen met uw arts doorgenomen.

Bron : Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen

 


E-mail deze pagina | Afdrukken | In favorieten opslaan In favorieten opslaan | Share/Bookmark

Je mening is belangrijk! Was deze pagina nuttig?Een vraag of een probleem op SeniorenNet?
Kijk dan in het Helpcentrum (klik hier). Als je het daar niet kan vinden, helpen we je via e-mail op support@seniorennet.nl.

Zoek binnen SeniorenNet:

Untitled Document

Poll

Heeft u een bijstandsverzekering?