Waar vandaan: Wonen en zorg > Thuiszorg & thuisverpleging > Voedingsadvies

Voedingsadvies

Heel wat mensen kampen met een overgewicht of willen een gezondere levensstijl. Vaak is eten en drinken een belangrijk element daarvan. Precies om u bij deze beslissing te helpen en te begeleiden, is het inroepen van voedingsadvies cruciaal, ook en misschien zelfs vooral, bij senioren.

Individuele begeleiding
Sommige thuisverplegingsdiensten beschikken over professionele en ervaren voedingskundigen waar u terecht kunt voor individuele dieetbegeleiding, concreet voedingsadvies of algemene voedingsvoorlichting. Zij zorgen bij veel mensen voor een juiste voeding, zowel patiënten als niet-patiënten. Deze dieetdienst is toegankelijk voor iedereen. Uiteraard besteden we ook aandacht aan specifieke begeleiding: mensen met diabetes, hypertensie, hart- en vaataandoeningen, jicht, obesitas,…het uiteindelijke doel is het verbeteren van uw gezondheid dankzij aangepaste voeding.

Tijdens een eerste afspraak wordt samen met u een geschikt voedingspatroon uitgewerkt, aangepast aan uw persoonlijke situatie. Vanaf dan wordt u continu begeleid in het opvolgen van uw dieet. Op die manier wordt voeding een integraal onderdeel van de thuiszorg die u krijgt.

 

Bron : Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen

E-mail deze pagina | Afdrukken | In favorieten opslaan In favorieten opslaan | Share/Bookmark

Je mening is belangrijk! Was deze pagina nuttig?Een vraag of een probleem op SeniorenNet?
Kijk dan in het Helpcentrum (klik hier). Als je het daar niet kan vinden, helpen we je via e-mail op support@seniorennet.nl.

Zoek binnen SeniorenNet:

Untitled Document

Poll

U heeft voor internet het liefste: