Waar vandaan: Wonen en zorg > Thuiszorg & thuisverpleging > Uitleendienst

Uitleendienst

In de thuiszorg zijn allerhande hulpmiddelen beschikbaar aan om ervoor te zorgen dat u thuis ook optimaal verzorgd kan worden. Denk maar aan krukken, bedverhogers, bedtafels, ruggesteunen, dekenbogen, een aangepast bed of een rolstoel, dit zijn allemaal middelen die u kunnen helpen bij het uitvoeren van alledaagse handelingen.

Materiaal lenen
Bovengenoemde hulpmiddelen hoeft u niet te kopen, maar kunt u uitlenen. Voorbeelden van organisatie die hiervoor instaan zijn ziekenfondsen of thuisverplegingsdiensten zoals het Wit-Gele Kruis. Door contact op te nemen met een afdeling in uw buurt, kunt u op een eenvoudige manier deze hulmiddelen ontlenen. Mits het betalen van een waarborg kunt u het gevraagde materiaal thuis gebruiken. Bovendien kan een thuisverpleegkundige u steeds deskundig advies geven over al deze hulpmiddelen die bijdragen tot uw comfort.

Personenalarm
Hulp binnen handbereik voor een veilig gevoel. Dat is wat een personenalarmsysteem u biedt. Het is de ideale oplossing voor mensen die het door leeftijd, ziekte, handicap of welke reden ook beangstigend vinden dat er geen hulp in de buurt is.

Een simpele druk op de alarmknop is voldoende om onmiddellijk contact te krijgen via een spreek-luisterverbinding. Het personenalarmering bestaat uit een draadloos zendertje met een drukknop, waarmee u direct in contact staat met een alarmcentrale. Die centrale verwittigt één van uw contactpersonen of belt rechtstreeks de hulpdiensten.

Voor slechts 12,5 euro per maand bent u zeker dat u in geval van nood altijd geholpen wordt. Mensen met een WIGW –statuut betalen 6,25 euro per maand.

CO-detectie
Koolstofmonoxide of CO veroorzaakt jaarlijks duizenden ongevallen, waarvan een honderdtal met dodelijke afloop. 80% van de gevallen komen voor tussen oktober en april en in 40% van de dodelijke ongevallen gaat het om 65-plussers. CO-vergiftiging is en blijft een dreigend gevaar in elk gezin.

Daarom bieden sommige aanbieders van personenalarmtoestellen ook CO-detectoren aan. Op uw aanvraag wordt een CO-detector gekleefd aan de muur op de risicoplaatsen waar CO-gassen kunnen vrijkomen. Deze detectoren staan in rechtstreeks contact met het personenalarmsysteem. Van zodra er een CO-gevaar dreigt, geeft de detector een signaal in huis én naar de alarmcentrale.

Iedereen kan gebruik maken van dit pakket dat zowel personenalarm en CO-detectie combineert. U betaalt een maandelijks abonnement van 17,50 euro. Als u recht heeft op een verhoogde uitkering, bedraagt de kostprijs 8,75 euro.

 

Bron : Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen

E-mail deze pagina | Afdrukken | In favorieten opslaan In favorieten opslaan | Share/Bookmark

Je mening is belangrijk! Was deze pagina nuttig?Een vraag of een probleem op SeniorenNet?
Kijk dan in het Helpcentrum (klik hier). Als je het daar niet kan vinden, helpen we je via e-mail op support@seniorennet.nl.

Zoek binnen SeniorenNet:

Untitled Document

Poll

Heeft u een bijstandsverzekering?