Als het dan toch gebeurt, wat dan?

Als het dan toch gebeurt, wat dan?

Gebeurt er toch iets, en er vallen slachtoffers, licht of zwaar gekwetst, wat doe je dan ?

Bij kleine verwondingen kan je je vaak behelpen met wat je in de apotheekkast of het verbandkistje vindt. Zorg er voor dat je iets in huis hebt om wonden te ontsmetten. En hou windels en verbanden steriel, om de wond te beschermen tegen infecties.

Bij vergiftigingsverschijnselen bel je het antigifcentrum (tel 070/245.245), bij brand vanzelfsprekend de brandweer (tel 100). Tijdens het wachten op de hulpdiensten kan je wel al een aantal maatregelen nemen om de gevolgen te beperken: verwittig alle aanwezige personen, sluit de deur van de ruimte waar het brand en verlaat de woning.

Loopt er iets mis met de elektrische toestellen, schakel dan meteen de elektriciteit uit. Zet bij brand geen ramen open. De toevoer van verse lucht zou het vuur alleen maar aanwakkeren. Bij hevige rookvorming en gaslucht moeten de ramen en deuren dan weer wijd open. Brand in de elektrische installaties blus je nooit met water.
Indien de rook zich verspreidt over het hele huis, loop dan zo laag

Voor meer informatie over Eerste Hulp Bij Ongevallen (EHBO), klik hier.

En de schade, hoe vang je die op? Met een verzekering sluit je risico's niet uit. Een verzekering regelt wel (een deel van) de financiële lasten, die uit een ongeval voortvloeien, maar nooit een mensenleven.

Een ziekteverzekering komt tussen in de financiële lasten van de medische verzorging en de arbeidsongeschiktheid van de verzekerde. Materiële schade en schade aan derden worden echter niet door de ziekteverzekering vergoed. Door een brandverzekering en een gezinsverzekering wel.

Een brandverzekering dekt je tegen risico's als brand, storm, hagel, sneeuw, glasbreuk, aanrijding, enz. De gezinsverzekering of familiale dekt de schade die jij of iemand uitje familie aan anderen toebrengt. Met zo'n polis kan je ook je poetsvrouw of toevallige helpers in huis verzekeren.

Bij schade verwittig je zo snel mogelijk je makelaar. Hij zal voor jou het nodige doen. Hij neemt de nodige maatregelen, zodat de schade hersteld en vergoed wordt.

Meer weten over de DKV Zorgverzekering?
Contacteer ons voor meer informatie.


Bron:
Provinciaal Veiligheidsinstituut Antwerpen

Wat als u zorgbehoevend wordt? Wie zal voor u zorgen? Wie zal uw zorg organiseren? Wie zal het betalen? Het antwoord op uw vragen: Zorgverzekering DKV. Meer info op www.dkv.be . DKV: de beste zorgen, levenslang.