Hulpmiddelen

Hulpmiddelen

Alarmsysteem
Personenalarmsysteem
Een personenalarmsysteem is er voor zieken en bejaarden die zelfstandig willen blijven ondanks het feit dat dit voor hen een bepaald aantal risico’s met zich meebrengt. Om dit systeem te bekomen, is een doktersvoorschrift vereist.

Het systeem zorgt ervoor dat met een eenvoudige druk op de knop, men automatisch in verbinding wordt gebracht met een centrale. Deze centrale is dag en nacht bemand en verwittigt indien noodzakelijk de opgegeven personen en/of hulpdiensten.

Men kan deze personenalarmsystemen vaak uitbereiden met bijvoorbeeld een CO-melder, een rookmelder, een val-of bewegingsdetector.

U kan deze alarmsystemen huren bij bijvoorbeeld de uitleendienst van uw mutualiteit of bij het OCMW van uw gemeente.

Mobiel Alarmsysteem
Het enige wat je nodig hebt voor dit alarmsysteem is uw GSM.

Met een  mobiel Alarmsysteem wordt  de reikwijdte van het alarmtoestel onbeperkt. Een druk op de voorgeprogrammeerde toets van uw gsm zorgt ervoor dat u bij de operator terecht komt.

Naast uw eigen gsm bestaan er ook gsm’s uitgerust met een noodknop. Deze gsm bevat niet alleen deze extra knop maar is ook voorzien van een grotere display en grote toetsen.

Mediotheek of thuiszorgwinkel
Een mediotheek is een winkel verbonden aan een mutualiteit, Vlaams- of Rode-kruis of het Wit-Gele kruis, waar mensen medisch materiaal of hulpmiddelen kunnen kopen of ontlenen. Bij  de uitleendienst kan men terecht voor het ontlenen van medisch hulpmateriaal tegen een zeer gunstige prijs.

Voor het ontlenen van sommige materialen kan het wel vereist zijn een doktersattest af te leveren.


Meer weten over de DKV Zorgverzekering?
Contacteer ons voor meer informatie.


Wat als u zorgbehoevend wordt? Wie zal voor u zorgen? Wie zal uw zorg organiseren? Wie zal het betalen? Het antwoord op uw vragen: Zorgverzekering DKV. Meer info op www.dkv.be . DKV: de beste zorgen, levenslang.
E-mail deze pagina | Afdrukken | In favorieten opslaan In favorieten opslaan | Share/Bookmark

Je mening is belangrijk! Was deze pagina nuttig?Een vraag of een probleem op SeniorenNet?
Kijk dan in het Helpcentrum (klik hier). Als je het daar niet kan vinden, helpen we je via e-mail op support@seniorennet.nl.

Zoek binnen SeniorenNet:

Untitled Document

Poll

U heeft voor internet het liefste: