Vervoerdienst

Vervoerdienst

Minder Mobiele Centrale (MMC)
MMC’s zijn opgericht voor bejaarden, zieken of mensen met sociale beperkingen die vervoer nodig hebben om zich te verplaatsen.

Deze verplaatsing kan gaan van een doktersbezoek, het doen van boodschappen tot een bezoekje aan een familielid.  De minder mobielen centrale werkt hiervoor met vrijwilligers die op bepaalde dagen beschikbaar zijn.

Deze centrales zijn voorbehouden voor mensen die met één van de hierboven vermelde beperkingen geconfronteerd zijn en wiens hun loon niet hoger is dan 2 keer het leefloon.

Om van deze dienst gebruik te maken dient de gebruiker een jaarlijkse bijdrage te betalen van 7,00 euro.  Men betaalt 0.30 euro per afgelegde kilometer. De kosten voor het parkeren zijn eveneens  ten laste van de gebruiker.

Voor verdere informatie: www.taxistop.be

Ziekenvervoer
Ziekenvervoer kan dringend of niet dringend zijn. Voor dringend  ziekenvervoer neemt men contact op met de hulpcentrale 100. De kosten die hiervoor worden aangerekend zijn wettelijk bepaald en worden doorgerekend in de ziekenhuisfactuur.

Niet dringend ziekenvervoer is niet bij wet geregeld en maakt dat de vervoersdienst  zelf zijn tarieven kan bepalen.  Dit ziekenvervoer wordt meestal geregeld vanuit de mutualiteit.  U neemt contact op met één van  de onderstaande oproepcentrales:

  • Christelijke mutualieit:  070/22 54 00
  • Socialistische mutualiteit: Mutas 078/15 95 95
  • Liberale mutualiteit: Eurocross  02/272 08 22
  • Neutraal ziekenfonds: Mutas tel: 0800/95 113 voor zittend vervoer en rolstoelpatiënten.
  • Rode kruis tel: 105 voor liggend vervoer
  • Onafhankelijk ziekenfonds:  078/055 054

Ziekenvervoer in het kader van een specifieke behandeling
Voor ziektes of behandelingen waarbij een reeks opnames of controles plaats vinden, kan u een tussenkomst krijgen.  De ziekenfondsen hebben hiervoor een speciale regeling uitgewerkt.

U kan hiervoor terecht bij uw ziekenfonds.


Meer weten over de DKV Zorgverzekering?
Contacteer ons voor meer informatie.


Wat als u zorgbehoevend wordt? Wie zal voor u zorgen? Wie zal uw zorg organiseren? Wie zal het betalen? Het antwoord op uw vragen: Zorgverzekering DKV. Meer info op www.dkv.be . DKV: de beste zorgen, levenslang.
E-mail deze pagina | Afdrukken | In favorieten opslaan In favorieten opslaan | Share/Bookmark

Je mening is belangrijk! Was deze pagina nuttig?Een vraag of een probleem op SeniorenNet?
Kijk dan in het Helpcentrum (klik hier). Als je het daar niet kan vinden, helpen we je via e-mail op support@seniorennet.nl.

Zoek binnen SeniorenNet:

Untitled Document

Poll

U heeft voor internet het liefste: