Waar vandaan: Gezond Leven > Slapen zonder rugpijn > Hoe herstelt de rug?

Hoe herstelt de rug?

De krachten die dagelijks op de wervelkolom inspelen, eisen hun tol. Van ’s morgens tot ‘s avonds worden onze tussenwervelschijven samengedrukt. Ze verliezen hierdoor vochtgehalte en een stuk elasticiteit. Om onze rug in goede conditie te houden, moeten we twee gouden regels respecteren.

  1. Bewegen
    In de hedendaagse maatschappij brengen we onze dag grotendeels zittend door: autorijden, kantoorwerk, TV-kijken,… We moeten dan ook zo veel mogelijk bewegingspauzes inlassen: rechtstaan om een kopje koffie te drinken, de trap nemen in plaats van de lift, een dossier rechtop aan een lage kast bespreken, enz. De afwisseling van verschillende houdingen zorgt ervoor dat de sponsachtige structuur van de tussenwervelschijf ruimte krijgt om vocht en voedingsstoffen te absorberen.
     
  2. Een correcte slaaphouding
    Tijdens de nachtrust neemt de druk op de tussenwervelschijven af. Als de wervelkolom zich in haar natuurlijke stand bevindt, kan de rug recupereren. De tussenwervelschijven kunnen in alle vrijheid vocht opnemen en terug uitzetten. Dit verklaart meteen ook waarom we na een ontspannen nachtrust tot 2 cm groter kunnen zijn dan de avond ervoor.

Herstel van de rug slapen

Bron: Dorsoo


E-mail deze pagina | Afdrukken | In favorieten opslaan In favorieten opslaan | Share/Bookmark

Je mening is belangrijk! Was deze pagina nuttig?Een vraag of een probleem op SeniorenNet?
Kijk dan in het Helpcentrum (klik hier). Als je het daar niet kan vinden, helpen we je via e-mail op support@seniorennet.nl.

Zoek binnen SeniorenNet:

Untitled Document

Poll

U heeft voor internet het liefste: