Wintersport: durft u het over een andere boeg gooien?

Wintersport: durft u het over een andere boeg gooien?

Surfen op een snowboard of op ski's

Om te snowkiten hebt u een kleine kite nodig met een oppervlakte van 5 tot 12 m². Deze sport bezorgt u een zeer intens gevoel tussen hemel en sneeuw! Een paar tips: om u hieraan te wagen moet u een prima skiër zijn (ook buiten de pistes) en u doet er goed aan u te laten vergezellen door een professional. U moet uw kite goed kunnen beheersen zodat u niet te vaak valt of te bruusk opstijgt. Uiteraard is het dragen van een helm aan te bevelen. Nog spectaculairder is speedriding, waarbij de skiër, aangedreven door een scherm, glijdt en springt. U hebt toch geen hoogtevrees?

Beklimmen van ijswatervallen

Wanneer het hard vriest, kan het gebeuren dat bergrivieren bevriezen en steile ijswatervallen gaan vormen. Deze tijdelijke en doorzichtige wanden worden dan een geschikt terrein voor een nieuw soort beklimming, die toch wel een zekere handigheid vereist... En ook veel kracht: het moeilijkste bestaat er inderdaad in haken vast te maken en door de ijsmuren te geraken met een ijshamer of ijspriem. Voor de beginners bestaat er in het Franse La Plagne (Champagny-le-Haut) een kunstmatige ijsklimtoren die uniek is in Europa. Hier kan men zijn eerste stappen zetten in het ijsklimmen alvorens zich in de natuur te wagen. Wie zich door het avontuur geroepen voelt, maar gehinderd wordt door hoogtevrees, kan kiezen voor ruisseling, een tocht over bevroren bergstroompjes. Kippenvel en rillingen gegarandeerd!

Tocht met een hondenslee

Bij een sneeuwvakantie horen niet uitsluitend extreme sporten. Heel wat wintersportstations bieden speciale activiteiten aan voor het hele gezin. Een voorbeeld? De tochten met een hondenslee. Of u nu opteert voor een tocht met een 'musher' (de bestuurder van de slee) of voor een dag initiatie honden spannen en slee besturen, deze activiteit is onvergetelijk zowel voor kinderen als voor volwassenen. U kunt ook kiezen voor een tocht 'oude stijl', waarbij u een deel aflegt op sneeuwraquettes en de rest met de hondenslee, en dat te midden van de mooiste sneeuwlandschappen. Vergeet in elk geval niet dat husky's honden zijn en geen tractoren uitgerust met een motor! Geduld en respect zijn onontbeerlijk.

Ijsduiken

In de bergen kunt u eventueel ook aan watersport doen. We hebben iets bijzonders voor u: duiken onder het ijs van een bevroren meer en genieten van het ongelooflijke spel van de luchtbellen onder het ijs en van het licht dat door het ijs heen schijnt! Toegankelijk voor iedereen, duiker of niet, is deze nieuwe activiteit helemaal niet gevaarlijk. Het is alleen een kwestie van durven.

Nog veel meer...

Er bestaan nog heel wat andere ongewone wintersporten: snowscoot, snowkajak, airboard, skibob, sneeuwmountainbiken, ijskarting, snowk-ball, ski-joering, ijs- en sneeuwstep... Aarzel niet om uw reisagent informatie of raad te vragen!

Auteur: Grégory Escouflaire, ViVio-journalist

Bron:

E-mail deze pagina | Afdrukken | In favorieten opslaan In favorieten opslaan | Share/Bookmark

Je mening is belangrijk! Was deze pagina nuttig?Een vraag of een probleem op SeniorenNet?
Kijk dan in het Helpcentrum (klik hier). Als je het daar niet kan vinden, helpen we je via e-mail op support@seniorennet.nl.

Zoek binnen SeniorenNet:

Untitled Document

Poll

U heeft voor internet het liefste: