De autoverzekering

Waar vandaan: Geld en werk > Optimaal verzekeren > Veilig de baan op > De autoverzekering

De autoverzekering

Mijnheer Lippens kocht zes maanden geleden een nieuwe wagen. Enkele weken later kreeg hij echter een ongeval, ook al reed hij voorzichtig. Het verdict is zwaar: total loss ! Bovendien werd hij volledig in het ongelijk gesteld. Gelukkig betaalde zijn omniumverzekering hem de waarde van zijn voertuig terug. Daar ging wel de vrijstelling van af die zijn verzekeraar had vastgelegd.

Iedereen wint!

Ook al vormt de vrijstelling slechts een paar procent van het schadebedrag, toch zadelt het de verzekerde op met onverwachte kosten. Een hogere vrijstelling kan echter ook voordelen hebben. Zo rekenen sommige verzekeraars in ruil daarvoor een lagere verzekeringspremie aan. De verzekeraar schuift dus een (zij het gering) deel van het financiële risico af op de verzekerde, maar biedt hem in ruil wel een voordeligere premie aan. Iedereen wint : de verzekeraar doet het maximum om de bestuurder te responsabiliseren en het ongevallenrisico te verminderen, terwijl de bestuurder profiteert van een interessantere jaarpremie.

Auteur: Johan Debière, journalist ViVio

Bron:

E-mail deze pagina | Afdrukken | In favorieten opslaan In favorieten opslaan | Share/Bookmark

Je mening is belangrijk! Was deze pagina nuttig?Een vraag of een probleem op SeniorenNet?
Kijk dan in het Helpcentrum (klik hier). Als je het daar niet kan vinden, helpen we je via e-mail op support@seniorennet.nl.

Zoek binnen SeniorenNet:

Untitled Document

Poll

Ken je iemand persoonlijk die doof of slechthorend is?