Gorilla's :biologie

Gorilla’s zijn planteneters Zij voeden zich met vruchten, stengels en scheuten, en ook met schors en kleine ongewervelden.

Gorilla's zijn sociale dieren die in familieverband leven in een groep die meestal bestaat uit 5 à 10 dieren (een dominant mannetje, drie volwassen wijfjes en vier of vijf jongen). Het territorium van een groep beslaat 5 tot 30 km². Familiegroepen met 2 tot 35 leden zijn niet ongewoon. Gemiddeld heeft een familie 6 à 8 jaar nodig om een jonge gorilla groot te brengen.

Jonge berggorillaDe grootste bedreiging voor de gorilla’s vormt de inkrimping en de voortschrijdende aantasting van hun leefgebieden veroorzaakt door de industriële ontbossing en de landbouw. Omdat de bossen gemakkelijker toegankelijk worden, kunnen de jagers er ook dieper in doordringen.

Gorilla’s lopen ook het gevaar besmet te worden met menselijke ziekten, die zij kunnen oplopen wanneer zij in contact komen met mensen (bijvoorbeeld toeristen).

Bron: WWF


E-mail deze pagina | Afdrukken | In favorieten opslaan In favorieten opslaan | Share/Bookmark

Je mening is belangrijk! Was deze pagina nuttig?



Een vraag of een probleem op SeniorenNet?
Kijk dan in het Helpcentrum (klik hier). Als je het daar niet kan vinden, helpen we je via e-mail op support@seniorennet.nl.

Zoek binnen SeniorenNet:

Untitled Document

Poll

Heeft u een bijstandsverzekering?