De gewone chimpansee : bedreigingen

De belangrijkste bedreigingen die wegen op de chimpansees zijn de aantasting van hun habitat en de jacht op de dieren omwille van hun vlees (bushmeat).

De inkrimping en aantasting van hun habitat - door illegale houtkap, mijnexploitatie en landbouw - droeg bij tot een snelle afname van verschillende primatensoorten in tropisch Afrika. De habitats die overblijven zijn versnipperd en te klein, zodat de verschillende chimpanseepopulaties van elkaar geïsoleerd raakten.

'Bushmeat' was in de landen in Centraal- en West-Afrika altijd al een eiwitbron. Maar de laatste jaren is de jacht op bushmeat een grootschalige commerciële activiteit geworden, die de markten in de steden bevoorraadt.

Jonge chimpansees, gevangen om als huisdier te verkopenBovendien worden jonge chimpansees vaak gevangen en in de steden verkocht als huisdier, wat een illegaal handelscircuit in stand houdt waarmee grof geld verdiend wordt…

 

Bron: WWF


E-mail deze pagina | Afdrukken | In favorieten opslaan In favorieten opslaan | Share/Bookmark

Je mening is belangrijk! Was deze pagina nuttig?Een vraag of een probleem op SeniorenNet?
Kijk dan in het Helpcentrum (klik hier). Als je het daar niet kan vinden, helpen we je via e-mail op support@seniorennet.nl.

Zoek binnen SeniorenNet:

Untitled Document

Poll

U heeft voor internet het liefste: