Netwerk acties Stichting tegen Kanker

Publireportage

Netwerk

De strijd tegen kanker is een strijd die talrijke verenigingen en organisaties samenbrengt.

De Stichting tegen Kanker heeft niet de ambitie, noch de pretentie dat alleen te doen.

In tegendeel:

wij werken regelmatig samen met andere organisaties die in dit domein actief zijn en
waarvan u hieronder een niet-exhaustief overzicht vindt.

Organisatie
Coalition nationale contre le Tabac/De Nationale Coalitie tegen Tabak
FMP/FBZ - fonds voor de beroepsziekten
Medinet - een online gezondheidsgids
Nubel - beheert de nutritionele, wetenschappelijke informatie over voedingsmiddelen en het normale Belgische voedingspatroon
VIGeZ - het Vlaams Instituut voor Gezondheidspromotie en Ziektepreventie
VRGT - Vlaamse vereniging voor respiratoire gezondheidszorg en tuberculosebestrijding vzw
Domus Medica - vereniging van huisartsen
Europa Donna - De Europese Coalitie tegen Borstkanker

 

Onze partnerorganisaties
De Stichting tegen Kanker biedt ook structurele steun aan de activiteiten van een aantal verenigingen die zich wijden aan een welbepaald aspect, een specifieke groep patiënten of een specifieke vorm van kanker.

Het gaat om:

Organisatie
Sun Child - Prendre un enfant par la main werd in 1991 opgericht als een vzw en was vroeger gekend onder de naam ‘Fonds Georges Kamp’. Het biedt op zelfstandige basis hulp aan kinderen met kanker of leukemie.

De Pluralistische Vereniging voor Palliatieve Zorg van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest vzw verenigt alle Brusselse palliatieve zorgteams uit ziekenhuizen en daarbuiten, maar ook diverse zorginstellingen en instellingen voor diensten aan patiënten.

Ze wordt bijgestaan door vier thuisbegeleidingsteams, die gespecialiseerd zijn in palliatieve zorgen: de supportteams. Maar de vereniging speelt ook een belangrijke coördinatierol.

Enkele van haar doelstellingen: de evaluatie van behoeften, de ontwikkeling van instrumenten om die behoeften in te lossen, bijscholing via de organisatie van opleidingen, en een grondige reflectie over de verschillende problemen met betrekking tot de ontwikkeling van palliatieve zorgen.

Continuing Care vzw is werkzaam in de 19 Brusselse gemeentes en verstrekt palliatieve zorgen aan huis.

De FAPA (Familiale Adenomateuze Polypose vzw) is een organisatie die zich bezighoudt met het beheer van de behandeling en opvolging van patiënten met een erfelijke vorm van kanker van de dikke darm: familiale adenomateuze polypose.

Haar stichtende leden vertegenwoordigen alle medische disciplines die rechtstreeks verband houden met deze ziekte.

ABEVA (Vereniging van Asbestslachtoffers) - Net als overal ter wereld heeft asbest ook in België vele slachtoffers gemaakt. Ook vandaag nog betreuren we er heel wat.

Bovendien wordt geschat dat het aantal asbestslachtoffers de komende jaren zal blijven toenemen, om dan langzaam af te nemen.

AVG (De Antwerpse Vereniging voor Gelaryngectomeerden vzw) - Het voornaamste doel van AVG is gelaryngectomeerden en tracheotomiepatiënten bewustmaken van de mogelijkheid om door een intensieve revalidatie tot een volledige reïntegratie in de maatschappij te komen.

 

Bron:

E-mail deze pagina | Afdrukken | In favorieten opslaan In favorieten opslaan | Share/Bookmark

Je mening is belangrijk! Was deze pagina nuttig?Een vraag of een probleem op SeniorenNet?
Kijk dan in het Helpcentrum (klik hier). Als je het daar niet kan vinden, helpen we je via e-mail op support@seniorennet.nl.

Zoek binnen SeniorenNet:

Untitled Document

Poll

U heeft voor internet het liefste: