Alarmsignalen

Waar vandaan: Mobiliteit > Veilig Fietsen > Fietsen: een genot voor lichaam en geest

Fietsen: een genot voor lichaam en geest

Bent u op zoek naar een aangename tijdsbesteding? Wilt u werken aan uw conditie? Vindt u het belangrijk om uw gezondheid op peil te houden? Heeft u zin in een stevige portie ontspanning? Of wilt u zich snel verplaatsen met een minimum aan energie? Dan biedt fietsen wat u zoekt!

Fietsen kent tal van voordelen. Je kan het makkelijk inpassen in je dagelijkse activiteiten en het is bovendien gezond voor zowel lichaam als geest!

Mens sana in corpore sano

Regelmatig fietsen verbetert de conditie aanzienlijk. Fietsen houdt je gezondheid op peil, is goed voor de bloedsomloop, bevordert de ademhaling en is dus goed voor de longcapaciteit.Fietsen is een genot

Bovendien vermindert fietsen de kans op hartkwalen, diabetes en een hoge bloeddruk.

Voor senioren is fietsen interessant omdat het een manier is van onbelast bewegen. De heupen, de enkels en de knieën – vaak pijnpunten bij oudere mensen – worden gespaard.

Bovendien heeft fietsen een zeer ontspannend effect, zeker bij het recreatieve fietsen in de buitenlucht is dit sterk aanwezig.

 

 

 

Bron: Fietsersbond vzw

E-mail deze pagina | Afdrukken | In favorieten opslaan In favorieten opslaan | Share/Bookmark

Je mening is belangrijk! Was deze pagina nuttig?Een vraag of een probleem op SeniorenNet?
Kijk dan in het Helpcentrum (klik hier). Als je het daar niet kan vinden, helpen we je via e-mail op support@seniorennet.nl.

Zoek binnen SeniorenNet:

Untitled Document

Poll

Heeft u een bijstandsverzekering?