Waar vandaan: Geld en Werk > Dossier Beleggen : Wat bezorgt mij een veilig gevoel bij beleggen?

Wat bezorgt mij een veilig gevoel bij beleggen?

De grootste vrees van sommige beleggers is dat ze geld kunnen verliezen. Een veilige belegging is er een die hen helpt verliezen te vermijden, ook al zijn de rendementen veelal (iets) lager.

Andere beleggers willen hun kapitaal laten groeien. In hun ogen is een belegging nog steeds veilig zolang er een evenwicht bestaat tussen de kans op verlies en de kans op een goed rendement. Deze beleggers weten dat dit meer tijd vergt en nemen een langere tijdshorizon om de rendementen van die beleggingen te beoordelen. Eerst meer riskante beleggingen kiezen en dan na slechts een jaar al oordelen over het rendement, is meestal niet verantwoord beleggen.

Wat betekent een veilige belegging voor mij?

Onderstaand vindt u een aantal uitspraken van mensen die op zoek zijn naar veilige beleggingen. Schat in hoe belangrijk ze voor u zijn en gebruik ze bij uw beleggingskeuze:

  1. Ik moet vooraf exact weten wat de belegging mij zal opbrengen, ook al betekent dit dat het rendement lager ligt dan bij andere beleggingen (bv. termijnbelegging, obligatie van hoge kwaliteit of kapitaalbeschermd fonds van het type Click Best Of)

  2. Er moet weinig of geen kans bestaan dat ik geld verlies. Ik wil op eindvervaldag niet tot de vaststelling komen dat ik (fors) verlies heb geleden (bv. kapitaalbeschermde fondsen)

  3. Ik wens dat mijn geld geleidelijk groeit zonder al te veel tussentijdse schommelingen. Ik wil mij geen zorgen hoeven te maken of ik mijn uiteindelijk resultaat wel zal behalen (bv. vastrentende beleggingen of (zeer) defensieve profielfondsen)

  4. Mijn kapitaal moet minimaal zijn koopkracht behouden. Op die manier zullen mijn euro’s in de toekomst even veel waard zijn als vandaag

  5. Ik kan over mijn geld beschikken wanneer ik het nodig heb. Wanneer er iets gebeurt, kan ik – zonder extra kosten of vergoedingen - geld vrijmaken (bv. obligaties of beleggingsfondsen).

Niet alle beleggingen zijn even veilig. Als u geen risico wenst te lopen, moet u veelal kiezen voor een lager rendement. Zo komt u op de eindvervaldag geen verrassingen tegen.

 

logo KBCHeeft u nog vragen?
Praat er dan over met een medewerker van uw KBC-bankkantoor of met uw KBC-agent. U kunt ook bellen naar het KBC-Telecenter op het nummer 078 152 153. Op werkdagen van 8 tot 22 uur en op zaterdag en banksluitingsdagen van 9 tot 17 uur. U kunt ook schrijven, faxen, mailen of surfen naar:
KBC-Telecenter, Schoenmarkt 35, 2000 Antwerpen; Fax: 03 283 29 50; E-mail: kbc.telecenter@kbc.be;
Website: www.kbc.be
E-mail deze pagina | Afdrukken | In favorieten opslaan In favorieten opslaan | Share/Bookmark

Je mening is belangrijk! Was deze pagina nuttig?Een vraag of een probleem op SeniorenNet?
Kijk dan in het Helpcentrum (klik hier). Als je het daar niet kan vinden, helpen we je via e-mail op support@seniorennet.nl.

Zoek binnen SeniorenNet:

Untitled Document

Poll

U heeft voor internet het liefste: